• 08
  • 06

Анализи су присуствовали министар одбране Александар Вулин, председница Одбора за одбрану и унутрашње послове Марија Обрадовић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.
 
У току анализе сагледани су резултати рада Војске Србије у 2017. години, достигнућа у изградњи оперативних и функционалних способности, способности Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, Команде за обуку и Гарде,односно Војске Србије у целини, за извршење додељених мисија. Такође, разматрани су и остали чиниоци који утичу на одржавање и развој способности Војске Србије.

Закључено је да су оперативне и функционалне способности Војске Србије током претходне године подигнуте на виши ниво и констатоване су перспективе даљег јачања способности Војске Србије, а дефинисани су и конкретни задаци за унапређeње способности Војске Србије у 2018. години.
 
У касарни „Топчидер“, у оквиру данашње анализе, организован је и приказ дела наоружања и опреме Војске Србије, а приказан је и део издавачке делатности Медија центра „Одбрана“.

Видео/Фото/Текст: mod.gov.rs