• 11
  • 06

- Испада да сада сви морамо своје обавезе да повинујемо онима који своје политичке амбиције, које не могу да спроведу на изборима, спроведе на улици. Ми смо ово гледали, зар смо заборавили председничке изборе? Ово је пример терора мањине над већином. Сећате се саобраћајних гужви у центру Београда када су протествовали што је Вучић победио и били љути на народ. Али тада су крили ко стоји иза њих – рекао је Вулин.

Како је рекао, иза овога стоје политичке странке и како каже, све смо ово већ научили.

- Избришите годину, и вратите се уназад видећете да смо имали исте сценарије само друге разлоге. Ево и у Украјини 2013. се ово исто радило и зове се “Аутомајдан”. Тако се тамо радимо, и сада то исто хоће и код нас. Мада не можете очекивати да се ово ради, а да не буду исте последице као и тамо. Тамо је умало избио грађански рат - рекао је Вулин.

Како је рекао, понављати исто понашање, а да очекујете другачије последице, један је од знакова лудила.

 

 

- Наша полиција, за разлику од Украјине, неће правити никакве кордоне, водиће рачуна о поштовању закона, али неће никога да угрожава, показује максимално стрпљење и максималну прибраност. Политика је реална ствар и када се њом бавите морате да сносите одговорност за то што радите. Како ћемо знати да ли је довољно или није довољно? - рекао је Вулин.

Како каже, све ово је већ најавио неколико дана раније.

- Рекао сам да ће доћи до медијске коалиције која ће ићи на рушење. Ово је преношење у живот онога што су најавили у новинама. За пар дана се више нико неће сећати горива. Имаћете захтеве за промену Владе и томе слично - рекао је Вулин.

Како је рекао, да ли ће цена бити или неће бити смањена зависи од неколико ствари, како је објаснио, зависи од цена на светском тржишту, до тога каква је политика Владе.

- Имате министра финансија, и неко ће разговарати са њим, само питање је ко. Ови што играју фудбал на мосту или ови што играју коло - рекао је министар.

Према његовим речима, нерадници мрзе оне што раде и њихов рад.

- Ви показујете потпуно непоштовање људи који који живе и раде крај вас. Јел мислите да ће послодавац да толерише кашњење на посао? Коме ћете да се жалите. Јасно је да ово организују Ђилас, Двери и Јеремић, уколико су толико поносни на ово што раде не би било лоше да изађу и да кажу и да објасне своје захтеве, и да пробају да буду парламентарни - рекао је министар.

-  Он је рекао да би требали да изађу на изборе и да кажу да имају три тачке програма.

- Прва да мрзите Вучића, друга, да хоћете да уништите све што је урађено за време његове власти, трећа да ћете блокирати саобраћај и никада нећете да преузмете одговорност за то - рекао је Вулин.

Видео/ Текст: pink.rs - Фото: МОД/ Илустрација