• 10
  • 06

- Да бисмо одбранили и сачували нашу земљу морамо да будемо обучени, да будемо спремни и да што већи број људи прође основну обуку, или да се подсети свега онога што је научио док је редовно служио војску - рекао је министар Вулин и додао да ће Војска Србије у наредном периоду више улагати у резерву, више улагати у обуку, јер оно што одликује Војску Србије јесте морал и обученост.

Обука кроз коју пролази, за Милоша Петровића из Крушевца, прилика је да научи нешто ново, али и обнови научено за време служења војног рока.

- Задовољан сам обуком, дружењем са колегама. Старешине су квалитетне и добре према нама. Труде се да научимо нове ствари, да се подсетимо нечега што смо радили раније. Подсетили смо се руковања наоружањем, опремом и неких тактичких и безбедносних радњи - рекао је Петровић.

Сличне утиске има и Александар Жујић, такође из Крушевца. Обука му је занимљива, а како каже услови смештаја и исхране су добри. Знања која стиче на обуци оценио је као корисна, посебно у домену новијег наоружања које он и колеге нису употребљавали у време када су служили војни рок и тактичке обуке коју пре нису изводили.
 

Фото/ Текст: mod.gov.rs