• 07
  • 07

Министар Вулин, том приликом, је истакао да Срби сами обележавају годишњицу масакра, ужаса и злочинаи и још једном Срби су сами са својим ранама, али Република Српска није сама.
- Докле год Републику Србију води Аександар Вучић Република Српска неће бити сама, биће брањена, чувана и штићена, о њој ће се водити рачуна, зато што Република Српска и свако ко у њој живи то и заслужује – нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, још једном смо сами и наше ране никога не боле и још једном нико из међународне заједнице није хтео да дође, није хтео да погне главу пред невиним жртвама, још једном нико није хтео да нам понуди бар саучешће ако већ неће или не може да нам понуди правду.
- Ослобађање Насера Орића, Атифа Дудаковића и свих оних доказаних крволока, нажалост, је страшна порука да је и правда далеко од Срба, баш као што смо и данас сами. На нама је да не заборавимо и не смемо да заборавимо. Зато што смо заборављали, злочини су се понављали и злочини су нажалост били без казне, баш као што су и данас. Република Србија хоће мир, хоће стабилност и сигурност, хоће успешну Републику Србску, хоће Републику Српску која се развија. Да би то било могуће, морамо бити јединствени, морамо бити увек заједно када је тешко и када је мање тешко, морамо бити ту за свој народ – нагласио је министар Вулин.

Након парастоса, министар Вулин је положио венац код Спомен-крста на градском гробљу, а венце су положили и председник Републике Српске Милорад Додик, представници државних институција, борачких удружења и грађани.
 

Видео/Фото/Текст: mod.gov.rs