• 08
  • 06

Analizi su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.
 
U toku analize sagledani su rezultati rada Vojske Srbije u 2017. godini, dostignuća u izgradnji operativnih i funkcionalnih sposobnosti, sposobnosti Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Komande za obuku i Garde,odnosno Vojske Srbije u celini, za izvršenje dodeljenih misija. Takođe, razmatrani su i ostali činioci koji utiču na održavanje i razvoj sposobnosti Vojske Srbije.

Zaključeno je da su operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije tokom prethodne godine podignute na viši nivo i konstatovane su perspektive daljeg jačanja sposobnosti Vojske Srbije, a definisani su i konkretni zadaci za unapređenje sposobnosti Vojske Srbije u 2018. godini.
 
U kasarni „Topčider“, u okviru današnje analize, organizovan je i prikaz dela naoružanja i opreme Vojske Srbije, a prikazan je i deo izdavačke delatnosti Medija centra „Odbrana“.

Video/Foto/Tekst: mod.gov.rs