• 08
  • 10

"Kada je Dragan Đilas bio u prilici da pomogne državnim preduzećima i svojoj zemlji, on je činio sve da pomogne isključivo sebi. 
Državni FAP i Ikarbus su mogli da proizvedu 200 novih autobusa, ali je Đilas, ipak, odlučio da posao ne dodeli srpskim državnim kompanijama, već privatnoj poljskoj kompaniji i to po tri puta većoj ceni i sve na štetu Srbije i njenih građana. 
Đilasu nije smetalo što je posao dodelio poljskoj  kompaniji, a sada traži od MMF-a da se spreči da ozbiljna državna kineska kompanija uloži svoj kapital u RTB Bor. Da li Đilasu smeta što je kompanija kineska ili što više nema priliku da čerupa preduzeća i traži provizije i primorava kompanije da se oglašavaju preko njegove mreže marketinških agencija? Đilas teško prihvata da državne pare nisu njegove i da više ne može da za svoje bogatstvo zaduži grad Beograd i državu. Zato i ne može da sakrije bes i zato ispoljava mržnju prema sopstvenoj zemlji. Pozvati strance da napadaju Srbiju, da je kritikuju i kažnjavaju, to može samo dosovac."

Tekst: PS - Foto: Ilustracija