• 14
  • 03

Posle decenija čekanja, naglasio je ministar Vulin, dočekali smo da se o pripadnicima snaga bezbednosti vodi računa na poseban način, da se kaže koliko su izuzetni, da se kaže koliko su važni i da se kaže koliko ova država misli i brine o njima.
 
- Mnogo se radujem što vidim ovde i decu kako se već igraju, to znači da igralište treba da bude tu i deca su to prepoznala, a njih ne možete prevariti. Ponosan sam što sam tu sa vama, ponosan što vidim toliko dece i radujem se što će ih ovde biti još više, jer vi koji ste odlučili da kupite stanove na ovaj način, odlučili ste da budete pripadnik službi bezbednosti zauvek. Vi ste vezali svoju sudbinu za svoju državu, sa zanimanjem koje čuva svakog od nas. Hoću da vam se zahvalim zbog toga, da vam poželim puno sreće i zdravlja. Čuvajte sebe i svoje porodice, baš kao što čuvate i sve nas i baš kao što čuvate Srbiju – poručio je ministar Vulin.

Ključeve od 22 novoizgrađena stana za pripadnike snaga bezbednosti koji su ih kupili po povoljnim uslovima uručili su i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.
 
Miniistar Stefanović je istakao da je izgradnjom stanova za pripadnike snaga bezbednosti započeo jedan mnogo važniji proces - proces gradnje budućnosti za ljude u našoj zemlji. To znači, dodao je ministar Stefanović, da mogu da računaju da će im se plate svake godine povećavati i da će tim platama moći da isplaćuju te stanove, koji su pripadnicima snaga bezbednosti ponuđene po cenama znatno nižim od tržišnih, jer i predsednik Vučić i Vlada Srbije time žele da pokažu koliko poštuju to što pripadnici snaga bezbednosti rade za Srbiju, jer su oni uvek na prvoj liniji odbrane.
 
Gradonačelnik Vranja Milenković je istakao da je oko izgrađenih zgrada za pripadnike snaga bezbednosti planirana i gradnja infrastrukturnih objekata, kao i objekata uslužnih delatnosti, što će značajno doprineti kvalitetu života stanara tog dela Vranja.

Ključeve od svog novog stana u ulici Radoja Dakića u Vranju danas je dobio i pripadnik Četvrte brigade Kopnene vojske major Igor Đorđević.
 
- Ovo je jedan divan momenat za mene i moju porodicu. Koristim priliku da zahvalim Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije što su meni i mojim kolegama omogućili da kupim ovaj stan po zaista povoljnim uslovima i što su time pokazali da zaista brinu o snagama bezbednosti – naglasio je major Đorđević, koji je do sada živeo kao podstanar, a koji će se sa porodicom, suprugom i sinom, uskoro useliti u svoj novi troiposoban stan i time trajno rešiti svoje stambeno pitanje.

Tekst/ Foto: MOD