• 01
  • 05

Naša Srbija mora još mnogo da napreduje i da se razvija, predstoji nam još mnogo posla, ali je činjenica da je politika koju sprovode Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin vratila dostojanstvo srpskom radniku.
Podsećamo da je 2011. godine prosečna plata u Srbiji iznosila 37 hiljada dinara, dok danas iznosi više od 60 hiljada dinara.
Minimalna mesečna zarada 2011. godine iznosila je nepunih 16 hiljada dinara, a danas iznosi više od 30 hiljada dinara.
Nezaposlenost je 2011. godine iznosila čak 25, 4 procenata, a danas je nezaposlenost prvi put pala ispod 10 odsto.
Pokret socijalista, kao partija borbene levice, neće biti zadovoljna dok god svaki radnik u Srbiji ne bude zbrinut i zadovoljan, ali suština je da su se stvari od 2012. godine i dolaskom Vučića na vlast promenile. Promenile su se na bolje.
Zahvaljujući odgovornom vođenju države, merama štednje, ulaganjima, oporavila se Srbija od pljačkaških privatizacija, strani investitori, baš kao i domaći privrednici imaju znatno više poveranja u našu državu.
Baš kao što su srpske, radničke ruke izgradile Srbiju, tako je i naša zajednička dužnost i obaveza da svoju Srbiju sačuvamo i unapredimo.
Samo jaka, stabilna, slobodna i suverena Srbija može da obezbedi nova radna mesta, nova zapošljavanja, nove fabrike i bolje uslove za običnog čoveka koji živi od svog rada.
Pokret socijalista Praznik rada obeležava i kao dan svoje partije.

Tekst/ Foto: PS