• 02
  • 11

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Боцан-Харченком о даљем наставку сарадње две земље у области безбедности.

Министар Вулин је истакао да ће Министарство унутрашњих послова наставити даљу сарадњу са свим безбедносним институцијама Руске Федерације посебно у области борбе против тероризма, организованог и високотехнолошког криминала, илегалне трговине наркотицима, као и у области ванредних ситуација.

Према његовим речима, обуке полицијских службеника, које су спровођене у сарадњи са Саветом безбедности Руске Федерације, Министарством унутрашњих послова, Федералном службом обезбеђења, Федералном службом војске Националне гарде и другим институцијама биће настављене по нормализацији епидемиолошке ситуације.

 

 

Амбасадор Харченко нагласио је да је сарадња у области безбедности две земље добра и да постоји простор за њено даље унапређење кроз нове иницијативе и заједничке пројекте.

Харченко је изразио захвалност министру Вулину на личном ангажману којим је допринео унапређењу сарадње две земље у области одбране.

Текст/ Фото/ Видео: МУП