• 18
  • 01

- Да би се оправдао злочин НАТО бомбардовања ви морате да имате неки „Рачак“ и грозне Србе који су криви за све. Да би се оправдало разбијање СФРЈ морате да имате неке Србе који су криви само зато што су живели у својој земљи. Да бисте оправдали „Олују“ прво морате да измислите да је Јасеновац био радни логор, а онда да објасните да у Хрватској није био грађански рат и 250.000 протераних из „Олује“ су уствари рођени у Београду и Свилајнцу па су се тамо населили и покушали да нападну Книн у којем су се иначе родили. Дакле, ви морате да измислите причу о „злим Србима“ који су криви за све, рекао је министар одбране.

Он је додао да су „Срби људи, људи су добри и лоши, али не могу сви Срби бити лоши“.

- Пропаганда је у деценијама иза нас, али и наша пропаганда коју и данас слушамо, говорила је да су Срби како се роде – тако су зли и ваљало би их у најмању руку „санитарно оградити“. Сетите се идеја да треба да имамо санитарни кордон око Србије, а видели смо те идеје неколико година уназад када је хрватска влада подигла границу према нама. Не према мигрантима, него према Србији. Србија је једина земља која се потпуно обрачунала са сваким ко је вршио ратне злочине из било ког разлога, а био је у надлежности наше државе и у могућности да му наша држава суди, нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, када је председник Србије Александар Вучић отишао у Сребреницу „Србија се није много обрадовала, Срби нису били много срећни, али су разумели да је дошао да покаже поштовање и према туђим жртвама“.

- Такав државнички потез није урадио ниједан државник на Балкану. И шта је доживео тамо – да покушају да га убију. До данас нисмо чули ни извини, а поготово нисмо чули ко је то урадио и ко је покушао да убије Александра Вучића. Не можемо то заборавити и не треба да заборавимо. Србија то не сме заборавити, поручио је министар одбране.

Како је истакао, веома често и веома гласно пита Хрватску „шта се дешава Србима и зашто је такав однос према Србима“.

- Питам и зашто раде ревизију историје и откуд венци државе Хрватске на гробовима стрељаних усташа у Блајбургу, што их нема на гробовима поклане јасеновачке деце. Због тога сам добио „велико признање“ Хрватске – забранили су ми улазак у ту земљу. Исто су то урадиле и привремене власти у Приштини, Шиптари. То ми само говори да сам у праву, а занимљиво је да ми још нико није рекао да лажем. Нико ми није рекао да Алојзије Степинац није усташки викар, нико није демантовао да су Срби заиста дискриминисани у Хрватској, него нападају мене. То је у реду, али истину коју говорим још нико није оспорио, закључио је министар одбране.  

Текст: ПС - Фото: МОД - Видео: РТС