• 08
  • 10

Након обиласка производних погона у којима се израђује заштитна и балистичка опрема за потребе Војске Србије, министар Вулин је рекао да је председник Републике Србије Александар Вучић, када је 2012. године постао министар одбране, трасирао пут којим су се кретали сви после њега, а који је на првом месту подразумевао сарадњу са државним предузећима и предузећима која запошљавају велики број радника.

- Ово предузеће је било готово напуштено. Сви се ми сећамо времена када су радницима дуговали плате по годину дана, када у овим погонима није било струје, када су у овим погодима били људи који нису имали никакву наду. Захваљујући раду председника Вучића и захваљујући томе што је тада као председник Владе донео неке тешке одлуке због којих смо после могли да имамо довољно новца да помогнемо, између осталог и „Јумку“ из Врања, данас смо сведоци да је ово велико предузеће, које запошљава око 2.000 радника и то не само у Врању, већ и у Дрвару, Деспотовцу, Бујановцу, да је предузеће које расте, развија се и за које са великим поносом могу да кажем да има производе чији квалитет не заостаје за било којим реномираних светским произвођачем – поручио је министар Вулин.

 

 

„Јумко“ ће увек моћи да рачуна на подршку Министарства одбране и Војске Србије, наглашава министар Вулин и подсећа да је у протекле три године ова команија потпуно променила визуелни идентитет наше војске.

- Наши војници имају униформу која је дизајнирана као код њихових колега из најразвијенијих и најснажнијих армија света, а по квалитету не заостају нимало. „Јумко“ производи најбоље, а једино то може да се да припадницима Министарства одбране и Војске Србије, јер то и заслужују – наглашава министар Вулин.

Директор компаније „Јумко“ Бранислав Трајковић, поводом јубилеја, уручио је Плакете и државном секретару у Министарству одбране Бојану Јоцићу и државном секретару у Министарству привреде Драгану Стевановићу, који су данас, такође, обишли компанију.

- „Јумко“ ове године прославља 60 година постојања. Ове године урађено је много ствари којима можемо да се похвалимо. Заједно са Министарством одбране отворили смо погон у Дрвару, где смо запослили 85 радника. Извршили смо велику реконструкцију у нашој фабрици, где је обновљена и реконструисана котларница, обновили смо машине у доради и конфекцији – навео је генерални директор Трајковић и рекао да је „Јумко“ упркос кризи коју је условио вирус корона, остварио стабилно пословање, обезбедивши послове током целе године, а тиме и сигурну егзистенцију и плате за све своје запослене.

Генерални директор Трајковић захвалио је председнику Републике и министарствима одбране, привреде и унутрашњих послова за помоћ, захваљујући којој се „Јумко“ вратио на старе стазе, на којима је и некада био.

Текст/ Фото/ Видео: МОД