• 14
  • 03

После деценија чекања, нагласио је министар Вулин, дочекали смо да се о припадницима снага безбедности води рачуна на посебан начин, да се каже колико су изузетни, да се каже колико су важни и да се каже колико ова држава мисли и брине о њима.
 
- Много се радујем што видим овде и децу како се већ играју, то значи да игралиште треба да буде ту и деца су то препознала, а њих не можете преварити. Поносан сам што сам ту са вама, поносан што видим толико деце и радујем се што ће их овде бити још више, јер ви који сте одлучили да купите станове на овај начин, одлучили сте да будете припадник служби безбедности заувек. Ви сте везали своју судбину за своју државу, са занимањем које чува сваког од нас. Хоћу да вам се захвалим због тога, да вам пожелим пуно среће и здравља. Чувајте себе и своје породице, баш као што чувате и све нас и баш као што чувате Србију – поручио је министар Вулин.

Кључеве од 22 новоизграђена стана за припаднике снага безбедности који су их купили по повољним условима уручили су и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и градоначелник Врања Слободан Миленковић.
 
Миниистар Стефановић је истакао да је изградњом станова за припаднике снага безбедности започео један много важнији процес - процес градње будућности за људе у нашој земљи. То значи, додао је министар Стефановић, да могу да рачунају да ће им се плате сваке године повећавати и да ће тим платама моћи да исплаћују те станове, који су припадницима снага безбедности понуђене по ценама знатно нижим од тржишних, јер и председник Вучић и Влада Србије тиме желе да покажу колико поштују то што припадници снага безбедности раде за Србију, јер су они увек на првој линији одбране.
 
Градоначелник Врања Миленковић је истакао да је око изграђених зграда за припаднике снага безбедности планирана и градња инфраструктурних објеката, као и објеката услужних делатности, што ће значајно допринети квалитету живота станара тог дела Врања.

Кључеве од свог новог стана у улици Радоја Дакића у Врању данас је добио и припадник Четврте бригаде Копнене војске мајор Игор Ђорђевић.
 
- Ово је један диван моменат за мене и моју породицу. Користим прилику да захвалим Министарству одбране и Војсци Србије што су мени и мојим колегама омогућили да купим овај стан по заиста повољним условима и што су тиме показали да заиста брину о снагама безбедности – нагласио је мајор Ђорђевић, који је до сада живео као подстанар, а који ће се са породицом, супругом и сином, ускоро уселити у свој нови троипособан стан и тиме трајно решити своје стамбено питање.

Текст/ Фото: МОД