• 08
  • 04

- Војска Србије сваког дана, па и празницима, обезбеђује своју територију и чува наш начин живота. Војска је увек ту за своје грађање и спремна је да сачува мир, нашу имовину, територијални интегритет и суверенитет – истакао је министар одбране и додао да Војска  гарантује мир не само на простору Србије, већ и на простору читавог Балкана - јер је са снажном и стабилном Србијом миран, сигуран и стабилан Балкан.
 
- У овом тренутку на читавој нашој територији је ситуација апсолутно мирна. У Копненој зони безбедности нема никаквих негативних појава и верујемо да ће тако и остати – нагласио је министар одбране.
 
У разговору са  старешинама и војницима министар Вулин је рекао: - Ви који сте  завршавали све школе и пролазили ригорозне тестове знате са каквим одрицањима се суочавате. Увек може да се нађе и неки други посао. Није то оно што вас држи. Ја знам колико волите нашу Војску. Чувајте своју Србију! Немамо ниједну стопу земље за бацање. И нико не може овде да пролази како хоће и ради шта хоће док сте ви ту.

Вулин је потом грађанима Србије, који данас славе Васкрс, честитао празник у име свих припадника Војске и Министарства одбране  и поручио:
- Србија је снажна и сигурна онолико колико су снажне и сигурне вредности на којима она почива - слобода, мир, сигурност за сваког грађана наше земље. И током ових празника вас молим да мислите на своју Србију и да будете са њом и у добрим и у мање добрим временима. Србија је научила да чува своју слободу.
 
Рапорт је министру предао командир Базе поручник Стефан Бисерчић, а командант Друге бригаде Копнене војске пуковник Жељко Кузмановић је Вулина упознао са стањем безбедности у сектору одговорности ове базе. Он је рекао да се обезбеђење реализуoје редовним и планским ангажовањем људства на бази и у простору и истакао да ће бити предупређени и спречени сви евентуални покушаји нарушавања безбедности.

Видео/Текст/Фото: mod.gov.rs