• 12
  • 02

"Бошковића многи потцењују и подсмевају му се. Греше. Бој се, не оног који се ничег не боји, већ оног који се ничега не стиди. Он стид упознао није. Бошковић без и мало стида вређа све жртве нацизма. За потребе мале пакости чини велику штету свим антифашистима Црне Горе и свим жртвама нацизма", рекао је Вулин поводом изјаве Бошковића да "националсоцијализам који у последње време исијава из министра Вулина највише шкоди интересима Србије", као и да је Вулиново понашање приликом посете Црној Гори трагикомично.

"Нећу му одговорити истом мером, јер ништа у савременом свету не може да се упореди са нацистичким ужасима. Срби су од нацизма много пропатили а отпор Срба нацистима може да буде пример и много млађим нацијама", истакао је министар Вулин у изјави за јавност.

Наглашава да, када на гроб убијеног министра одбране заједничке државе Србије и Црне Горе не дође министар одбране Црне Горе, онда је то трагично.

"Када за покушај спречавања доласка делегације из Србије министар одбране окриви министарство културе, то је комично. Када министар Црне Горе мисли да може да понизи митрополита Српске православне цркве, то је тужно", рекао је српски министар одбране.

Вулин истиче да Црну Гору поштује, а њеној славној историји исписаној у бојевима за слободу Срба се диви.

"Митрополита Српске православне цркве Амфилохија пажљиво слушам и када ме хвали и када ме кори. Ровчанима се захваљујем што су ми на Павловом гробу рекли да је свако њихово огњиште и моје и да ме чекају без најаве и дозвола. Не знам да ли су Ровчани тиме постали хибридна претња, али знам да нису никада престали да буду Срби", изјавио је министар Вулин.

Текст: Танјуг - Фото: Илустрација