• 30
  • 09

- Без обзира које задатке обављали, без обзира која јединица је у питању, сви наши припадници увек воде рачуна да одржавају физичку кондицију и да обука буде на највишем могућем нивоу. Батаљон Војне полиције специјалне намене „Кобре“ води рачуна о безбедности најзначајнијх људи у нашој држави, али води рачуна и о томе да увек буде спреман да заштити сваког грађанина наше земље и одговори на сваку претњу која може да угрози нашу земљу и наш начин живота – рекао је министар Вулин након марша.
 
У току године припадници Војске Србије у различитим временским условима и на различитим теренима плански реализују маршеве, који су прилика да се провери ниво оспособљености, уз поштовање свих кондиционих норми у Војсци Србије.

Према речима капетана Милана Торбице из Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“, судећи према постигнутим резултатима, данашњи марш протекао је добро.


 

- Данас је батаљон на челу са министром одбране реализовао марш у дужини 20 километара, чији је циљ био подизање психо-физичке способности припадника. Овакви маршеви реализују се више пута у току године. Припадници мог вода данас су реализовали марш у најкраћем временском периоду, што говори да смо оспособљени за извршавање свих постављених задатака – поручио је капетан Торбица.

Текст/ Фото/ Видео: МОД