• 11
  • 03

"Веома сам поносан што у име Александра Вучића и у име Владе Републике Србије могу да будем данас овде јер држава Србија је на најконкретнији начин показала колико брине о Србима без обзира на то где они живе. И наравно, ово је порука свима који живе са Србима - држава Србија је ту да помогне њима помоћиће и вама. У вртићу који смо данас отворили смејаће се и плакати деца и једне и друге вере и нације, баш као што ће и у фабрици Економик Гроуп радити и Срби и Бошњаци, и неће их нико делити, а држава Србија је платила њихову изградњу", изјавио је министар Вулин. 
"Како се понашате према Србима тако се понашате и према Србији. Не можете говорити, мислити и радити лоше према Србима са којима живите у Сребреници а очекивати да је држава Србија у добрим односима са вама. А видите да се држава Србија понаша према свима на потпуно исти начин и на најбољи могући начин. 
Александар Вучић, као председник Владе и сада као председник Републике, инсистира на томе да се о Србима који живе ван Србије увек посебно води рачуна, да се обезбеди где год може и радно место и школа и вртић. Држава Србија је увек ту да помогне.", рекао је Вулин.
Министар одбране се захвалио председнику Републике Српске, Милораду Додику на личном ангажману, на томе што увек води рачуна о Србији, што увек води рачуна како да заједно будемо успешнији, као и начелнику Младену Грујичићу зато што је уложио пуно енергије и личног ентузијазма да ово буде могуће.
 

Видео/Фото/Текст: mod.gov.rs