• 30
  • 10

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин поручио је данас да угрожавање безбедности припадника српске полиције у Kопненој зони безбедности није прихватљиво и да ће Министарство унутрашњих послова учинити све да упозори међународне факторе, на првом месту КФОР, да је њихова одговорност било какав улаз из дубине територије са простора Косова и Метохије.

Вулин, који је у месту Штава код Куршумлије обишао полицијске службенике на које су синоћ из правца Косова и Метохије из аутоматског оружја пуцали непознати нападачи, нагласио је да свакодневне крађе шуме и насртаји на имовину становништва у Kопненој зони безбедности забрињавају свакога у Србији, а посебно Министарство унутрашњих послова.

„Министарство унутрашњих послова ће учинити све да упозори међународне факторе, на првом месту КФОР, да је њихова одговорност било какав улаз из дубине територије са простора Косова и Метохије. Њихова пасивност угрожава безбедност наших припадника, а то је нешто што је апсолутно недопустиво“, истакао је министар Вулин.

 

 

Полицијске службенике заједно са министром Вулином обишли су директор полиције Владимир Ребић, начелник Управе полиције Голуб Гачевић, начелник Полицијске станице Куршумлија Бојан Пешић и командир Полицијске испоставе Куршумлија Дејан Танасковић.
 

Текст/ Фото/ Видео: МУП