• 02
  • 09

- Војска Србије је у стању да обезбеди мир, сигурност, поштовање закона за све грађане наше земље, без обзира на њихову веру или националност – рекао је министар Вулин.
 
Након приказа дела оперативних способности базе и поступка људства у случају напада на базу, командир базе „Добросин“ поручник Јанош Кардош истакао је да су припадници Војске Србије ангажовани у овој бази прошли обуку пре упућивања у Копнену зону безбедности, како би што успешније могли да реализују све добијене задатке.

- Својом инфраструктуром и модерним средствима ратне технике база „Добросин“ омогућава људству да изузетно мотивисано извршава све добијене задатке. Сви припадници базе који су ангажовани на обезбеђивању административне линије и контроли Копнене зоне безбедности су професионални састав, који је изузетно обучен да одговори на све ризике и претње безбедности и велики су гарант грађанима Републике Србије за стабилност и безбедност у Копненој зони безбедности – нагласио је поручник Кардош.


 

Припаднике Војске Србије у бази „Добросин“ обишли су и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић и командант Четврте бригаде копнене војске пуковник Новица Петровић.

Текст/ Фото/ Видео: МОД