• 07
  • 09

- Не можемо да заборавимо да је Кина Други светски рат почела пре свих осталих, а да га је завршила након свих осталих. Да није било тога, ти војници би можда били на совјетском фронту или неком другом фронту. Велика је жртва коју је кинески народ поднео и велика је заслуга Комунистичке партије Кине што је народ окупила, повела и није стала до самог краја – рекао је министар Вулин и нагласио да тај дан није само Дан победе за кинески народ, већ и Дан победе за народ целог света.

У рату који је одредио будућност света, кинеска нација и кинески народ дали су велике жртве, рекао је министар Вулин и поручио да “прослава победе значи неговање мира и упозорење за будућност, а промовисање великог антифашистичког духа најбоља је утеха прецима који су дали живот за слободу”.

- Јако је важно неговати културу сећања. Наши преци су нас ставили на бољу страну света. Изборили су за нас место на бољој страни света. Кина и Србија су земље које су веома географски удаљене, али бране исте вредности – изјавио је за кинеску телевизију CCTV министар Вулин.

Текст/ Фото/ Видео: МОД