• 04
  • 09

Након приказа дела обуке кандидата за мировну операцију, министар Вулин је рекао да је Војска Србије извозник стабилности и доказ да добри људи, обучени и адекватно опремљени, могу да испуне баш сваки задатак.
 
- Од наше опреме до наше обуке, не заостајемо ни на који начин ни за којим припадником других оружаних снага који су у мировним мисијама и на најбољи могући начин репрезентујемо своју земљу - истакао је министар Вулин.
 
Према речима капетана Жељка Петровића, командира Вода за заштиту снага ротације З-1 мисије UNIFIL у Либану, данашњи приказ осликава само део обуке која се реализује са припадницима Вода за заштиту снага, мере и поступке приликом реакције на различите тактичке инциденте или ситуације које би могле да се десе у зони операције.


 

- Данашњи рад приказан је на три радне тачке: протест демонстраната у зони операције испред базе, поступак и радње у случају уласка у базу цивилног возила са скривеним наоружањем и поступак и рад органа у случају изненадног напада на базу - објашњава капетан Петровић.

Међу припадницима Војске Србије који се припремају за одлазак у мировну операцију UNIFIL је и десетар Милан Стојановић, стрелац-извиђач и осматрач у петом Одељењу Вода за заштиту снага из Команде за обуку.
 
- Обука тече по плану, а војници су веома мотивисани - истакао је десетар Стојановић, додајући да се припадници вода припремају за најтеже услове и да очекује да се сви из Либана врате срећни и задовољни.
 
Данашњем обиласку Вода за заштиту снага за учешће у мировној операцији УНИФИЛ присуствовали су заступник команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић и шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић.
 

Видео/ Фото/ Текст: mod.gov.rs