• 01
  • 08

- То је инвестиција од 400 милиона. Сама Инђија имаће својих прихода на основу различитих доприноса, у првој фази ће 523 људи добити посао. То ће бити велика ствар за цео Срем и за многе људе из општине Рума, Голубинац, Нови Сад... То је огромна ствар и они неће на томе стати – казао је Вучић.

Како додаје, то је њихова прва и једина фабрика у Европи, а ја сам веома срећан јер смо преговарали три године.

- Они су 29 пута долазили у Инђију - истакао је председник Србије.

Вучић каже да вест о великој фабрици прође за један дан, а да се о црти на путу прича данима. 

- Ја волим објективан приступ. Много сам био срећан кад сам добио потписан тај папир – казао је председник Србије и додао да чака и потврду за још једну немачку компанију.

Србија данас има уређену макорекономску и фисклану сцену, никаквих структурних проблема немамо

Вучић је рекао да је од 2008. до 2012. године наш највиши раст био 1,9.

- Ми смо само 2014. године због страшних поплава са којима смо се суочили имали минус 1,6, а све остале године смо били у плусу - рекао је Вучић.

Према његовим речима, Србија је у региону по нивоу незапослености најбоља. 

- Ми данас имамо уређену макроекономску сцену и немамо никакве структуралне поремећаје. Зато експерти ММФ-а кажу да ћемо у региону имати највећи раст БДП. То је од великог значаја за нас. Први пут у историји, у време наше власти ми имамо трговински суфицит у однсоу на Хрватску. Они више производе него ми, али ми њих пристижемо – оценио је Вучић и додао да у наредних 15 година можемо да стигнемо Хрватску.

Председник Србије каже да наша земља жели да се такмичи са онима који су боји од нас. 

- Ми данас убрзано напредујемо и то је наш циљ. Ми имамо чврст динар, седам година је непромењен курс. Поносан сам да смо ми, како свет каже, извели боље реформе него што се понашала влада у време Пачуа – казао је Вучић.

Просечна плата до краја године ће бити 510 евра

Како додаје, неким људима који су све време говорили да морамо да идемо у корак са ММФ-ом, тешко је да признају да смо успели. Вучић је истакао да Србија четврту годину има суфицит у буџету враћајући дугове који су нам остали. 

- У првих седам месеци предвиђено је да имамо дефицит око 12 милиона евра, а ми имамо суфицит око 44 милиона евра. Честитам и председници Владе и министарству финансија – навео је Вучић и додао да пре краја године следи повећање плата и пензија.

Како је додао, до краја године просечна плата ће бити 510 евра.

Вучић каже да је донео табеле минималне зараде и да се очекује да се ове године подигну на 30.000 динара.

- Тиме смо прешли 255 евра. Верујем да је то огроман помак. Просечна плата ће да расте - најавио је Вучић и указао да се у Београду гради као да из воде ниче.

- Некада су се смејали, а моји снови су постали реалност - казао је Вучић и напоменуо да је Србија убедљиво прва по нивоу страних директних инвестиција.

Прислушкиван сам 24 године уз одређене прекиде 

Говорећи о прислушкивању Вучић каже да је опозиција покушала да скрену пажњу причом о прислушкивању, а да су онда признали да су га прислушкивали након што је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изнео службене податке.

 - Људи морају да буду заштићени од таквих ствари. Ко смо ми да угрожавамо људска права и да се њихови разговори појављивају у јавности - нагласио је Вучић и додао да је 24 године уз одређење прескоке применом различитих метода пришлушкиван.

- Први пут се уводе мере против мене 1995. године одлуком Јовице Станишића јер сам радио на насилном преузимању власти.....то је чиста политичка одлука без потребе суда. Та одлука се доноси касније и она се тако легализује. Дефакто сам негде 24 године, уз одређене прекиде, прислушкиван - навео је Вучић. 

Према његовим речима, нове мере су му увели 26. маја на основу одлуке Балше Говедарице, а то се понавља још два пута, а потом и након убиства председника Републике Србије Зорана Ђинђића.

Говорећи о томе како су у документима о томе како је прислушкиван, образложене његове везе са подземљем, Вучић је рекао да су више од пола његов подземних веза су са Бојаном Пајтићем.

 - Тамо се каже да сам се ја интересовао о рођацима Звездана Јовановића...Причали смо о Аци Томићу и не знам коме још. После говоре о мојим разговорима са уредником Национала и мој разовор са покојним Душаном Јовановићем...То су моје криминалне везе, а кључна је моја веза са Војиславом Шешељом... То је документ из 2004. године – казао је Вучић.

Како додаје, прислушкивањем њега прислушкивали су и све дипломате са којима се он чуо. 

Не љутим се што су ме прислушкивали

- Тако су знали шта ја радим на дипломатском плану. Неко је то паметно рачунао. Не љутим се што су ме прислушкивали – навео је Вучић и истакао да је потврђено да никада нису постојала његова непријатељска деловања у вези са нашом државом.

Вучић каже да су прислушкивали нејгове разговоре са Орханом Драгашом, Чадежом, Владимиром Ђукановићем и Гораном Весићем, како су рекли, лицем индикативном по екстремизму. 

- Ја сам са Весићем разговарао о спорту и томе шта се збива у Деморкатској странци. Са Ђукановићем сам се чуо и тако су они извукли наше правце деловања и наша интересовања. Покривено је све, а да формално нису водили форме нада мном. Ја нисам никада прислушкивао и нисам тиме фасциниран. Ко је прислушкивао Роћена и Јеремића? То је радио Ранко Тадић – навео је Вучић. 

Како додаје, жао му је што Борис Тадић неретко заборавља да је био председник.

- Ако си био председник пробај тако да се понашаш, бар понекад – истиче Вучић.

Тачно је да су одређена лица пратила Милицу

Говорећи о нападима на децу Вучић каже да је бескрајно поносан на своју децу и да је најважније да буду поштени и добри људи. 

- Тачно је да су одређена лица пратила Милицу. Ја нећу рећи којој странци припада неко ко је рекао да треба "силовати Милицу кљакаву", можда то не мисли лидер те странке. Ја се не додворавам никоме. Видим по друштвеним мрежама да Вукан није моје дете. Ја сам бескрајно поносан на своју децу и много их волим. Важно је да буду добри и поштени људи. Видели смо и стране службе да сликају Данила на јавном месту. Мислио сам да је Милица најјача у породици Вучић, која ретко плаче. Није плакала ни као дете. Пре два дана сам је враћао са пута из Немачке и поставио сам јој неко безвезе питање, а она је почела да плаче и рекла да су је друге ствари насекирале. Скупило јој се нешто – рекао је Вучић.

То је, како је додао, први пут да је видео за 17 година да плаче. 

Како додаје, правило је било некада да се не улази у личне ствари, као и да је дошло ново време где се изгледа то не гледа.

Коментаришучи изјаве СзС да је он оркестрирао приче о нападима на његову децу Вучић пита ко би нормалан то радио.

 - Зашто онда тражите да разговарате са монструмом који је покренуо приче о силовању своје деце? Мени никада не би пало на памет да упаднем у Јавни сервис, а били смо најјача опозициона странка – казао је Вучић. 

Нико неће спречити изборе

Говорећи о изборима, председник Србије каже да су све законе о њима донели Ђилас, Лутовац и остали. 

- Ништа нисмо променили, осим што смо смањили новац за странке и што смо донели нешто логично, да се новац троши у време избора и у хуманитарне сврхе. Суштинских промена нема, све су они донели – нагласио је Вучић.

- Нема лажи које нису изговорили. Рекао сам им да измене бирачки списак како хоће. Знају они да ту нема проблема, зато смо и позвали ОДИХР и ОЕБС – рекао је Вучић и додао да народ зна ко вредно ради. 

Председник Србије је упитао ко ће да гласа за неког ко чупа гласове поред пута. 

- Ми радимо, уређујемо Трг републике, а они дођу и чупају знакове и кажу радницима да им неће дати да раде. Та свест је од пре три, четири века. Они траже глас, знају да неће да прођу, а онда бојкотују – навео је Вучић.

Председник Србије је истакао да нико неће спречити изборе и да то нема нигде у свету, као и да тај "филм неће гледати".

Поводом дијалога на ФПН-у Вучић каже да је то супер ствар.

 - Они су позвали шест припадника СзС и четири СНС. То није важно. Супер је да разговарају. Парламент је природно и најбоље место, али нека разговарају свуда. Разговор је увек лековит. Странка којој припадам увек је била за разговоре – навео је Вучић. 

Како је истакао, Палмер је причао са њим о Косову. 

- Шта је њима рекао Метју Палмер то може да каже нови Палмеров љубимац Бошко Обрадовић – рекао је Вучић.

Говорећи о Боцан-Харченку и нападима на њега Вучић каже да је он пријатељ Србије. 

Вучић је позвао људе да у недељу дођу на обележавање годишњице Олује у манастир Крушедол. 

Програм овогодишњег обележавања требало би да почне у 19:30 часова, а поред председника Републике Србије Александра Вучића и председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика, овом догађају присуствоваће и чланови Владе Републике Србије али и патријарх српски Иринеј.

Фото/ Текст: pink.rs