• 14
  • 04

Састанку којем су председавали потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин, присуствовали су и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и директор Полиције Владимир Ребић.

На састанку је разматрана актуелна безбедносна ситуација у земљи и свету, као и безбедносни ризици и потенцијалне претње по грађане Републике Србије, а посебно ситуација на простору Косова и Метохије.
 
Разматране су могућности унапређења сарадње Војске и Полиције, заједничког рада на развијању система обуке, са посебним акцентом на јачању капацитета система одбране Републике Србије за супростављање терористичким претњама и другим безбедносним изазовима и ризицима.

Министри Вулин и Стефановић констатовали су да наш безбедносни систем у потпуности функционише, да надлежне службе успешно чувају мир и безбедност свих наших грађана, а да Војска Србије и Полиција константно унапређују оперативне способности са циљем заштите грађана Србије, територијалног интегритета наше државе и очувања мира и стабилности на овим просторима.

Фото/Текст: mod.gov.rs