• 15
  • 01

Реферисањем је руководио командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, а током реферисања сагледана су достигнућа и предложене су мере за даље унапређење стања у Копненој војсци.

Копнена војска, закључено је на данашњој анализи, у 2019. години успешно је реализовала све задатке, унапредила обуку активног и резервног састава, као и опремљеност наоружањем, војном опремом и средствима ратне технике.

Међу најзначајнијим активностима током 2019. године, када је реч о Копненој војсци, посебно се издвајају вежба „Бегеј 2019“ и Приказ способности Војске Србије и МУП-а Републике Србије у Нишу поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

На данашњој анализи за најбољу јединицу Копнене војске у претходној години проглашен је 41. пешадијски батаљон, за најбољу базу у Копненој зони безбедности проглашена је база „Трмка”, а најбоља чуварска служба Копнене војске у 2019. години била је чуварска служба војног комплекса „Рвати”. Тим поводом, командант Копнене војске генерал Симовић уручио је прелазне заставице и плакете команданту 41. пешадијског батаљона потпуковнику Саши Вучковићу, поручнику Миленку Степанчевићу из Треће бригаде копнене војске, као и старијем воднику прве класе Марку Чеперковићу из Друге бригаде копнене војске.

Анализи у Дому војске, присуствовали су чланови колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба, команданти бригада и самосталних батаљона Копнене војске, као и представници Министарства одбране и Војске Србије.

Фото/ Текст: mod.gov.rs