• 29
  • 05

Вучић је током обиласка реконструисаних просторија интерната Војне гимназије рекао да, када је подигнута борбена готовост, за разлику од ранијих периода, није било "никаквих искакања или одлазака, нити кукњаве и прављења трагичних сцена".

"Одговорно су се понашали и били су пуни родољубља, хвала им на томе. Наставићемо да унапређујемо опремљеност и наоружање наших војника и то ће бити један од кљуцнцих приоритета и у нарнедм периоду. Још једном честитам свим припадницима наше армије на професионалном и изузетном родољубивом односу према земљи коју чувају и штите", поруцицо је Вучић.

Каже да се чак и по Војној гиманазији види колико нам војска и земља иду напред, као и да ће се видети да се Војној гиманзцији среде и спортски терети.

Додао је да је и сада све уређено на пристојан начин, затим да је храна унапређена калоријски, као и да ће бити све боља по питању квалитета.

"За нас је важно да више немамо онакав тренд пада излазак из војске", каазоа је Вучић и подетио да држава улаже много новца у школовање војника и да се раније дешавало да они после свега тога напуштају војску јер не виде перпсктиву у војсци.

"Пре краја године ћемо имати и готове јефтине станове у Врању и Нишу, а ускоро ће кренути и изградња тих станова и у Београду и у Новом Саду, као и у Сремској Митровици. Мислим да ће то људкима бити јасан сигнал да држава покушава да поправи стандард војске и показује поштовање према војницима који морају да буду спрмени да одбране и заштите земљу", истакао је председник Вучић.
 

Текст: Танјуг - Фото: МОД