• 06
  • 08

"Волео бих да чујем од представника црногорске државе и војске да кажу чему су се радовали и чему су се обрадовали када су били на тој великој прослави, да кажу ком су се протеривању обрадовали и да нас подсете, или да подсете себе, да су они били део те заједничке државе у време када је тих 250.000 људи дошло баш у земљу коју су и они чинили", рекао је Вулин, који је као изасланик председника Републике присуствовао обележавању Дана Речне флотиле у Новом Саду.

Он је напоменуо да би волео да нађу храбрости и снаге да објасне и својим грађанима, али и грађанима Србије чему су се радовали у ''Олуји''.

"Којој прослави су присуствовали - да ли прослави протеривања 250.000 људи, или убиства 2.000 људи и којој прослави су се обрадовали? То што су стајали испод усташке заставе - на усташкој прослави можете да стојите само испод усташке заставе и не можете да нађете никакву другу. Искрено ми је жао што сам видео официра црногорске војске на прослави највећег страдња мог народа", додао је Вулин. 

Мислим да то нисмо заслужили од Црне Горе, мислим да то нисмо заслужили од Црногораца и мислим да страдални Срби нису заслужили да неко са ким смо делили хлеб, наду, веру, неко с ким смо се радовали и туговали заједно, да се радује протеривању 250.000 Срба и убиству 2.000 Срба, поручио је Вулин.

Видео/ Текст: Танјуг - Фото: Принтскрин Јутјуб