• 12
  • 02

"Окривљујући Вучића јер Срби воле Русију, Ðилас је показао да не познаје Србе, а изнад свега је показао да је спреман да учини и каже било шта за шта мисли да би га довело на власт", каже Вулин.

Ðилас је прошле недеље у Бриселу изјавио да је за време Вучићеве власти порасла популарност Русије у Србији. 

Називајући због тога Ðиласа цинкарошем, Вулин каже да наклоност коју Срби осећају према Русији није никаква срамна тајна коју је Ðилас разтокрио, то је историјска чињеница на коју су Срби поносни, која никоме не може да буде увредљива или спорна и коју не треба посебно објашњавати.

Он каже да, међутим, треба објаснити да се и међу Србима, народом који цени слободу, повремено појаве и они који као Ðилас "своју земљу нападају и блате, вређају српске пријатеље и покушавају да се препоруче сваком ко би волео да чује нешто лоше о Србији".

Вучић је једини лидер у Европи који није пристао да буде део антируске хистерије, који није увео санкције Руској Федерацији и који је показао да је лидер са карактером, поуздан и искрен пријатељ, истиче Вулин.

"Вучић увек говори исто, и у Москви и у Бриселу, зато га поштују и они који се не слажу са њим. Ðилас говори оно што мисли да би странци волели да чују, зато га презиру и они за чију се подршку бори", закључио је он, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Текст: ПС - Фото: МОД/ vulin.rs