• 08
  • 02

"На седници Савета безбедности УН било је наследника и представника криминалаца, али они су дошли из Приштине где владају нарко картели и ратни злочиници", изјавио је министар одбране Александар Вулин, реагујући на изјаву Беџета Пацолија да је Србија одговорна за неколико ратова на Балкану, а да је министар Дачић "заменик балканског кољача Слободана Милошевића".

"Неосуђени ратни злочинац Рамуш Харадинај је љут јер види да од како Вучић води преговоре са Приштином независност је све даље а суд за ратне злочине све ближе. Вучић је председник свих Срба а Харадинај није ни свих Шиптара. Отуда бука и бес Харадинаја и мирноћа и храброст Вучића", коментар је министра одбране, Александара Вулина, на оцену Рамуша Харадинаја да је изјава председника Србије да не признаје границе КиМ ратнохушкачка и агресивна. 

Вулин каже да има и кољача у балканској политици, али да су они у влади Приштине. 

"Рамуш Харадинај, по сопственом признању убијајао је Србе. Ослобођен је јер су сведоци против њега побијени. Сулејман Сељими саветник Харадинаја правоснажно је осуђен за злочине против цивилнов становништва, тренутно на условној слободи, Рустем Бериша, тзв. министар косовских безбедносних снага, правоснажно је осуђен на 15 година за убиство војника Војске Југославије", наводи Вулин.

Он додаје да је и Фатмир Љимај, тзв. шеф преговарачког тима Приштине, оптужен је за злочине против човечности, и закључује да Србија није изазвала ратове,а да јесте не би измишљали масакар у Рачку као оправдање за бомбардовање Србије", изјавио је министар Вулин. 
 

Текст: novosti.rs - Фото: МОД