• 10
  • 01

"На тај начин оправдавају - нисте имали против чега да се борите, зато је ''Олуја'' потпуно легитимна и исправна. Они на првом месту морају да се извине самима себи, а ми Срби више ништа не очекујемо од њих. Ово је још једна порука, знамо шта хоћете, хоћете да протерате и то мало Срба што је остало и још да Срби буду одговорни за злочине које сте чинили над њима", каже Вулин за ТВ Пинк.

Рекао је и да не очекује ништа јер „од усташа не могу да очекујем да се извине јер су усташе".

Коментаришући изјаву хрватског премијера са божићног пријема СНВ да је "Хрватска била жртва агресије Милошевићевог великосрпског режима", Вулин је за ТВ Пинк рекао да то показује шта он мисли о Србима - да су агресори и да су направили највеће зло Хрватској. 

"Срби су се рађали у Хрватској, рађају се вековима и интересантно је да сте агресор у земљи у којој сте се родили", приметио је он.

Како каже, нико нормалан не може да разуме како неко може да оправда усташтво и како неко може да каже за Јасеновац да је радни логор.

"И схватите да је ово што је Пленковић рекао разлог, јер ако је Јасеновац био радни логор - против чега су се онда Срби борили деведесетих година, чега су се уплашили? Па ничега. Треба поништити усташтво, злочине које су усташе радиле, а онда су заправо Срби агресори", истиче он.

Додао је и да је као министар одбране покренуо је велику акцију - Изложбу „Дијанина деца“ о лику и делу Дијане Будисављевић, која је од усташких злочинаца спасила 9.000 српске деце и да је позвао сам хрватског амбасадора у Србији да говори на отварању те изложбе, али да нико није дошао.

Додаје да нас Хрвати стално враћају на тему Јасеновца.

"На ту тему не враћамо ми, који смо народ страдалника. Захвалан сам у име српског народа председнику Вучићу, који је рекао да ћемо први пут у нашој историји изградити меморијални центар у Градини, да се сећамо заувек", рекао је он.

Додао је да је тражио на седници Владе да уџбенике из историје треба да пише држава и да око тога не сме да буде дилеме.

"Када се тај ужас већ десио српском народу, хајде да га научимо и да знамо све о њему", нагласио је министар одбране и поручио да ниједан српски политичар не би себи допустио изјаве као што су Пленковићеве.

"Имао сам част да у име председника Републике будем на важним догађајима за хрватску националну мањину у Србији и рекао сам им оно што је српска политика, да шта год Загреб радио - ви нисте њихови таоци, ви сте наше комшије и ми вас волимо. Шта год они радили ви нећете сносити последице за то", закључио је Вулин.

Текст: Танјуг - Фото: Facebook