• 15
  • 05

На твитер налогу Народне странке Нови Сад постављена је фотомонтажа председника Александра Вучића као патријарха и текст: "У име Мерцедеса и државне донације. Амин".

Вулин сматра да су усташе у Другом светском рату биле последњи који су са толико беса вређали и нападали српску цркву и патријарха.

"Јеремић, Петричевић, Новаковић прогласили су српску цркву за ''сендвичараску'', ''плаћеничку'' ", навео је Вулин у писаној изјави, реагујући на коментаре који уследили испод овог твита.

Вулин каже да је грех патријарха и Сабора то што су послушали шта председник Србије има да каже и упитао - кога то другог владике треба да чују.

"Јеремића, окупљене под шатором, амбасадоре? Јеремић и остали пљувачи неког представљају, али Србе сигурно не", навео је он.

И Градски одбор Покрета социјалиста Новог Сада реаговао је и навео да су овим чином "Вук Јеремић, бивши градоначелник Новог Сада и осуђеник Борислав Новаковић дотакли дно у свом политичком деловању". 

"Срамне фотомонтаже патријарха које каче на званични профил своје странке осликавају сву мржњу и злобу коју Јеремић и његови чланови осећају према својој држави, народу и цркви. Бедне фотомонтаже су њихов одговор на покушај решавања најважнијег националног питања, питања Косова и Метохије", наводе из Покрета социјалиста. 

Текст: Танјуг - Фото: Илустрација