• 01
  • 06

"Пендаровски се мало пита о будућности Северне Македоније, али хоће да се пита о Србији. Како ће Србија решити свој унутрашњи проблем није тема за председника Северне Македоније, нашег јужног суседа. Ако је идеја разграничења „грозна и недостојна 21. века“, онда би могао да повуче признање Косова са почетка 21. века, или да осуди НАТО агресију на СРЈ, са самог краја 20. века, која је довела до етничког чишћења Срба са Косова и Метохије", изјавио је Вулин коментаришући изјаву македонског председника да је "идеја о корекцији граница Београда и Приштине незамислива".

Вулин је истакао да Пендаровски Србији дугује поштовање, али свом народу још више дугује да каже шта мисли о Тачијевој и Раминој идеји о уједињењу Албанаца у "велику Албанију". 

"Није Пендаровском ваљда промакло да се на мапи "велике Албаније" налази половина Северне Македоније? Ако није видео ту мапу, нека му је покаже председник Собрања Џафери, он је радо и пред камерама показује. Ако ћути о "великој Албанији" слободно нека ћути и о Србији", истакао је Вулин.

Текст: Танјуг - Фото: МОД