• 09
  • 03

– Неодговорни, ратоброни потези Приштине претња су миру и безбедности у читавом региону. Платформа шиптарских органа усмерена на прекидање сваког дијалога ствара никада тежу позицију за постизање решења. Свако коме је стало до мира и до Срба на Косову и Метохији, мора бити забринут. Војска Србије ће испунити свако наређење свог врховног команданта - истакао је у свом излагању министар Вулин, који користи викенд одсуство као и сви припадници резервних снага на обуци, а у понедељак ће заузети своје место у јединици у којој служи.
 
Изасланици одбране Србије на служби у Белгији, Кини и САД, изложили су теме које се баве кретањима тих држава на међународној сцени и перспективама њихових односа према Србији.

Директор Војнообавештајне агенције (ВОА) бригадни генерал Зоран Стојковић уручио је министру одбране и начелнику Генералштаба Плакету за изузетну сарадњу и допринос раду Војнообавештајне агенције. Осим Плакете, министру Вулину уручена је и статуа првог српског војног изасланика мајора Константина Миловановића.
 
Конференција, која се одржава девети пут, постала је традиционални оквир за окупљање изасланика одбране на пет до шест радних дана у току године и прилика за анализу њиховог рада и давање смерница за будући рад.
 
Изасланици ће бити у прилици да разговарају и са представницима других државних органа до 12. марта, до када ова конференција траје.

Текст: Политика - Фото: МОД