• 30
  • 07

Александар Вулин је, гостујући у Дневнику РТС-а, подсетио да је Србија од Русије купила четири нова хеликоптера Ми-35 и три Ми-17.

"То су хеликоптери који су потпуно нови, најбољи на свету, очекујем да ће стићи до краја године или почетком следеће. Деценијама уназад нисмо обезбедили средства за војску", рекао је министар одбране.

Када је реч о новим оклопно-извиђачким возилима БРДМ-2 које је Војска Србије добила на поклон од Русије, Вулин је рекао да ће ВС сада бити у стању да боље штити своје људе.

"Добили смо возило које је на највишим стандардима, може да детектује циљ на пет километара у току дневних услова, 3,5 километара у току ноћних. Наше јединице ће безбедније обављати задатке. Ово возило може да заштити људе, открије намере непријатеља и допреми информације", истакао је министар одбране.

 

 

Коментаришући саопштење НАТО-а у ком се истиче да Алијанса поштује суверено право свих држава да бирају с ким ће склапати политичке споразуме из области безбедности, Вулин је рекао да је Србија значајан и поуздан партнер.

"Србија није терористичка територија као Косово, већ је сигурна земља. Што смо снажнији, рат ће бити даље од нас. Јака Србија је гарант стабилности и мира на Балкану", указао је министар одбране.

Поводом обележавања великог јубилеја – 180 година санитетске службе ВС, Вулин је рекао да су то људи који су и у миру и у рату били ту за сваког од нас.

"У тешким временима смо увек могли да се ослонимо на њих", рекао је Вулин.

Видео/ Текст: РТС - Фото: Илустрација