• 31
  • 05

Тачи изјављује да неће да спроводи тај споразум, а шта очекује, да ћемо ми да га спроводимо? Нека размисле два пута, и он и Европска унија, да ли ће било који папир сада или у будућности икада више вредети и важити ако се не формира Заједница српских општина, изјавио је министар одбране Александар Вулин, у емисији „Ново јутро“ на Телевизији Пинк, коментаришући Тачијеву изјаву да „неће дозволити формирање Заједнице српских општина“.
- Нека размисле како ће Србија реаговати, јер ово није више провокација. Ово је реченица која каже „Бриселски споразум и све о чему смо разговарали више не важи, нема гаранција, нема договора, нема споразума“. То је веома лоша порука на првом месту за Европску унију. То што је изјавио Тачи је најозбиљнији тест за ауторитет Европске уније и сви пажљиво пратимо шта ће се сада десити. Европска унија се управо повлачи с простора западног Балкана и буде ли тачно ово што је Тачи рекао и буде ли без санкција, Европска унија нема више шта да тражи на западном Балкану, изјавио је министар Вулин.
Како је истакао, Србија поштује Резолуцију 1244 „за разлику од Шиптара који крше све своје међународне обавезе и баш их брига“.
- Европска унија напушта Балкан у сваком смислу – политичком, дипломатском, безбедносном. Ово је убиство дијалога. Прво таксе за које нико није кажњен па упад на север Косова и Метохије и сада изјаве да неће спроводити Бриселски споразум. Ако Европска унија, као и Тачи, за то каже да је „баш брига“ онда нека иде с Балкана. О чему да разговарамо ако нисте у стању да одржите своју реч, ако сте у стању да пишете лажи и глупости, да нападате Србију и говорите лоше о њој која је демократско друштво, у којем се боље живи и ради, која захваљујући председнику Александру Вучићу води мировну политику, али који нема саговорника с друге стране. Ако за све то Србија није заслужила похвалу, заштиту, шта онда тражите овде, поручио је министар одбране.

Фото/ Текст: mod.gov.rs