• 10
  • 04

- Ја слушам одређене представнике ДОС-ових партија једна од њих на питање новинарке како ће доћи на власт, ако не изборима, каже разним облицима грађанске непослушности. Чекајте, имају ли неки избори овде? Избори су смисао демократије. Па нису људи који су на улицама моји непријатељи, ја их тако не доживљавам. То су грађани Србије који имају нешто да кажу, то је у реду, докле год не допусте да их уводе у РТС да пребијају људе. Дотле је све у реду – рекао је Вулин за Ново јутро ТВ Пинк и додао:

- Немојте да буде насиља. Само то, све је дозвољено у Србији, све може. Видите, у Србији се бојкотује парламент, али њима који бојкотују парламент није проблем да оду у Катар, у Доху, о трошку грађана Србије, као чланови скупштинске делегације. Бојкутују парламент, али да узму дневнице и путне трошкове, то хоће.

Вулин је навео да је тешко разумети зашто су протестанти уништили градилиште и одакле потиче толика мржња према Београду.

- Не разумем количину мржње према сопственом граду. Зашто вам смета то што неко реконструише улицу? Тешко је то разумети. Председник Вучић се бори да дођу страни инвеститори, а ви му помажете тако што шаљете слику где се туку на улицама – навео је Вулин.

ВОЈСКА СРБИЈЕ ЋЕ САМО ПОШТОВАТИ УСТАВ И ЗАКОН

Након јучерашње заједничке седнице колегијума министарства одбране и Војске Србије чула се јасна порука да војска неће дозволити никакве покушаје државног удара, на шта Вулин каже да је та порука упућена свима онима који говоре да војска треба да сруши власт и онима који желе да Србија буде нестабилно место за живот.

- Ово је порука сваком ко би волео да Србија буде лоше, небезбедно, несигурно, нестабилно место за живот. Свима онима који држе говоре како војска треба да сруши терористичку власт, који кажу да војска треба да се придружи овим или оним протестантима, сви морају да знају да ће Војска Србије само поштовати Устав и закон. Ништа више – казао је Вулин.

Како додаје, у саопштењу након састанка нема политике, само Устав и закон.

- То сви треба да знају, и они који су у Србији и они који су ван ње, сви они који би да се скупљају на улицама, сви они који сматрају да би војска требала да прати некакве политичаре који држе говоре по трговима, по улицама, само треба да знају да ће Војска Србије поштовати Устав и закон – навео је Вулин и додао:

- Ово говорим као грађанин Србије, ја не желим да видим сцене упада у РТС. Ја не желим да запослени на РТВ Пинк или било ком приватном медију морају да страхују да ли ће неке силеџије доћи да им упадну на радна места, да их пребију узму им хлеб из уста. Не желим да видим да неко пребија жене у Србији, то нема везе са војском, са полицијом, има везе са здравим разумом, са законом. Не можете то да радите – истиче Вулин.

На питање шта очекује од протеста у Београду најављених за 13. април Вулин је рекао да не очекује ништа и запитао се које су решење икада организатори протеста предложили, и поново апеловао да не буде насиља и да се не разбија Београд јер није то заслужио.

ВОЈСКА СРБИЈЕ ПЛАНСКИ УНИШТАВАНА 

- До 2012. године плански се радило да се Војска Србије уништи. У њу се није улагало, из ње су се отпуштали, пензионисали, некад изручивали најбољи. Војска је само назадовала. Смањивала се, разоружавала, назадовала. Од 2012. године па до данас војска се интензивно наоружава и опрема – истиче Вулин.

Како додаје, Србија може да се похвали са 14 мигова 29, са тим да војска поново добија место у друштву које јој припада.

Вулин је рекао да је синоћ приказан документарно-играни филм "Ратне приче са Кошара" и истакао значај чувања историје и сећања на хероје.

ПРИШТИНИ НЕ ОДГОВАРА БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ

- Када је почео Бриселски дијалог, идеја преговарача је била само да Србија испуни оно што су пре њих договорили, да уведе таблице лажне државе, утврди границу и на крају призна Косово. То је било стављено пред нас, не да ми преговарамо, него они пре су то договорили, на вама је да то спроведете. Александар Вучић се изборио да то не буде тако, да се крене из почетка – нагласио је Вулин.

Како додаје, Приштини не одговара Бриселски споразум и она неће да формира ЗСО јер зна да то није њена независност.

- Они раде све што раде са врло простом идејом, њихов циљ је да испровоцирају да Србија нешто уради, због чега би могли да иду да плачу по свету и говоре како је велика и страшна Србија напала њих мале и незаштићене и како њима мора да се помогне. То је њихов циљ, они желе земљу без Срба, желе сваки центиметар Косова и Метохије, али без Срба на тој земљи – упозорава Вулин.
 

Фото/ Текст: ПИНК