• 10
  • 04

Sagovornici su se saglasili da Republika Srbija i Ruska Federacija brižljivo grade i čuvaju veoma dobre i tradicionalno prijateljske odnose. Tokom razgovora, ministar Vulin je izrazio zahvalnost za do sada dobijenu podršku.

- Zahvalan sam ministru odbrane Ruske Federacije generalu armije Sergeju Šojguu na pozivu da učestvujem na sedmoj Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti gde sam imao priliku da sa kolegama iz čitavog sveta, kroz otvorenu i konstruktivnu diskusiju, podelim stečena iskustva i stavove po temi očuvanja i daljeg unapređenja međunarodne, pre svega evropske bezbednosti, rekao je ministar Vulin i istakao da je poznat stav Republike Srbije da sva otvorena pitanja rešavaju političkim dijalogom i konsenzusom. Takođe, ministar odbrane je istakao da je vojna neutralnost trajno opredeljenje Republike Srbije.
 
Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, ministar Vulin je naglasio da Republika Srbija nastoji da obezbedi normalan život srpske zajednice na tom prostoru, te da naša zemlja veoma ceni podršku koju nam po tom pitanju pruža Ruska Federacija. On je posebno zahvalio na principijelnom stavu Ruske Federacije u vezi sa očuvanjem teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.
 
Ambasador Čepurin je istakao da je saradnja ministara odbrane Vulina i Šojgua dostigla izuzetne rezultate i zahvalio ministru Vulinu na učešću u radu bezbednosne konferencije, kao i ličnom doprinosu razvoju saradnje dva ministarstva.

Video/Foto/Tekst: mod.gov.rs