• 02
  • 06

Upitan da prokomentariše političku kampanju za predstojeće izbore, Vulin je ocenio da opozicija vodi jako prljavu kampanju čija je osnovna i jedina poruka mrzimo Aleksandra Vučića. 

- Ovo je jako prljava kampanja, nema sukoba ideja, nema sukoba programa, vi imate sada kao glavni motiv partija opozicije mržnju prema Vučiću.  
Vi se delite između sebe po tome koliko mrzite Vučića. Ako ga mrziš dovoljno, onda si divan, onda si elita i sjajan, ako ga ne mrziš dovoljno ili ga uopšte ne mrziš ili ako ga podržavaš, onda si sendvičar i bot.
Ali oni iz partija DOS-a ne kažu da je Vučić napravio auto-puteve, ne kažu oni da će napraviti brže i šire auto-puteve od Vučića, oni samo kažu- mrzimo Vučića. 
Prljava je kampanja, kampanja bez ideje, bez sukoba programa. 
Mi pokušavamo da govorimo o svom programu, ali jednostavno nemate kome da kažete, jer sa druge strane niko neće da kaže šta je njegov program, osim naravno mrzimo Vučića- rekao je Vulin. 

Na pitanje zašto je Srbija stalna tema i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori, posebno kada im se bliže izbori, Vulin je rekao da Crna Gora i Hrvatska uopšte nisu tema u Srbiji nikada, pa ni kada su izbori, za razliku od država iz komšiluka koje i svoj identitet i svoje kampanje temelje na mržnji prema Srbiji. 

- Naši izbori nemaju nikakve veze sa komšilukom. Ja sam jako ponosan na Srbiju što nas uopšte ne zanima šta se dešava u Crnoj Gori i Hrvatskoj, osim jedino kada su Srbi u pitanju, kada se diraju naši sunarodnici. 
Mala je verovatnoća da bi neko u Srbiji znao da nabroji tri člana hrvatske vlade, a oni bi znali da nabroje skoro svako ime iz nsše vlade, jer vi nemate ni jedan dnevnik HRT-a ili dnevnik RT CG da nema nečega o Srbiji. 
Mi nemamo kompleks Hrvata, nemamo kompleks Crne Gore, mi živimo svoj život, kod nas niko neće dobiti izbore na politici prema Hrvatskoj. Nema ni jednog birača koji će vam dati glas zato što nešto misliš o Hrvatskoj. 
Ali je odnos prema Srbiji ključno pitanje i za Hrvatsku i za Crnu Goru, potpuno bez naše želje i volje- naveo je Vulin.

Lider PS-a je poručio da Srbiju ne zanima ni Hrvatska, ni Crna Gora, ali da je njihova obaveza da poštuju Srbe koji tamo žive. 

- Što se nas tiče, uopšte nas ne zanimaju ni Hrvati ni Crnogorci, ne zanima nas šta rade. Ostavite Srbe na miru. 
Poštujte njihova ljudska i građanska prava, poštujte svoje zakone, ne morate naše. 

Srbiju uopšte ne zanima šta vi radite- istakao je Vulin gostujući na televiziji u Pirotu.

Tekst/ Foto: PS