• 11
  • 10

One su takođe uputile poruke osnivačima Saveza za Srbiju Vuku Jeremiću, Draganu Đilasu i Željku Veselinoviću: "Jeremiću izvini se ženama", "Đilase izvini se ženama", " Stop nasilju nad ženama" Veselinoviću, tebi je nažalost samo duša crna",  
"Silovanje nije politika", "A da su vaše ćerke? ", "Veselinoviću napolje" .
Predsednica Aktiva žena Pokreta socijalista Svetlana Selaković poručila je da su se žene Pokreta socijalista ponovo okupile kako bi još jednom izrazile protest i veliko nezadovoljstvo protiv ponašanja i retorike Željka Veselinovića člana Saveza za Srbiju. 
" Najoštrije osuđujemo napad na gospođu premijerku Anu Brnabić i retoriku kojom se služe. Žene Pokreta socijalista ne mogu da shvate i veruju da niko nije osudio taj govor i da se nisu javili ni Đilas, ni Jeremić, ni Obradović, da su dozvolili da se žene u Srbiji vređaju na ovakav način. " Ona je upitala da li će to biti retorika u budućem političkom životu Srbije. "Da li će svako ko misli drugačije nego pristalice Saveza za Srbiju biti na ovakav način prozivan, vređan, nipodaštavan, omalovažavan? 
Mi smo zgožene ovakvom retorikom i smatram da svi treba da ustanemo, da se sve žene u Srbiji pobune protiv ovakvog načina govora koji se vidi i čuje". 
Ona je, takođe, osudila poruku mržnje i seksističku poruku Sergeja Trifunovića koju je uputio gospođama Trivan i Zekić uz konstataciju da ništa drugo i ne može da se očekuje od pristalica Saveza za Srbiju. 
Članice Pokreta socijalista će, kako kažu,  nastaviti da se bore protiv bahatih primitivaca koji vređaju žene i napominju da mora apsolutno sve da se učini kako ni jedna žena u Srbiji ne bi doživela ovo što je doživela premijerka Brnabić i sve žene koje misle drugačije od Đilasa, Jeremića, Veselinovića i Obradovića.

Video/ Foto/ Tekst: PS