• 03
  • 03

"Обрадовић је учинио кривично дело из члана 309. Kривичног законика, и ја у своје име, у име Покрета социјалиста и свих грађана који су се јавили пре конференције за штампу, позивам Јавног тужиоца да предузме одговарајуће мере и поднесе захтев Скупштини Србије за скидање имунитета Бошку Обрадовићу.", казао је Kомленски.
Он је упутио да ли је потребно још нешто учинити како би се тужилаштво коначно пробудило и спречило намеру и жељу Бошка Обрадовића да изазове сукобе пред изборе у априлу месецу. 
"Бошко Обрадовић је са ове говорнице позивао и на насиље и на мржњу и на бојкот, позивао на разноразна кривична дела, али данас је превршио сваку меру.
Ово се не може толерисати никоме, ово није политичка борба, ово је покушај да се изазове грађански рат.
Нема праштања никоме, ако тужиоци ни на ово не буду реаговали, онда овај Дом заиста треба да преиспита да ли тужилаштво треба и да постоји као орган у Републици Србији на овакав начин", оценио је Kомленски.
Kомленски је још једном позвао тужиоца да поднесе захтев за укидање имунитета Бошку Обрадовићу, као и надлежни скупштински одбор да имунитет укине. 

Обрадовић је данас у току свог обраћања медијима у Скупштини Србије позвао Војску и Полицију да насилно преузму власт. 

Текст: ПС - Фото: Илустрација