• 17
  • 03

Протерано је око 4.000 Срба, уништено 800 српских кућа и запаљено 35 верских објеката, оскрнављено колективно памћење једног народа.  Колико год све ово срамно било, још срамније је што за ово злодело које је и највећи погром у 21. веку нико није и највероватније у скорије време и неће одговарати.
Хтели су шиптарски терористи да једном заувек избришу трагове постојања српског народа на КиМ и за то нико није одговарао, баш као што нико није одговарао ни за хиљаду Срба убијених на Косову и Метохији од 1999. године. Нису успели шиптарски терористи да избришу вековне трагове српског народа и његове културе, али су успели да покажу целом свету да је тог дана умрло међународно право, као што су успели да покажу да је за Србе правда недостижна и да би међународна заједница требало да призна свој велики неуспех и срамоту.
Поред чињенице да за Србе нема правде сигурни смо да држава Србија никада неће престати да се бори за Косово и Метохију, за правду и безбедност српског народа на том простору. То је наша обавеза и наша дужност! 
 
Народни посланици:
Ђорђе Комленски
Ана Караџић
Бојан Торбица

Текст/ Фото: ПС