• 13
  • 09

"Александар Вучић је осим личне храбрости показао и да му је стало до сваког Србина на Косову и Метохији, сваког је погледао у очи и рекао истину, али не из Београда, већ са Косова и Метохије, за разлику од Тадића који се сакривао када год је Србима на Косову и Метохији било тешко.
Тако је кукавички побегао у Румунију 2008. године када је проглешена једнострана независност Косова и није ништа урадио да заштити Србе и Србију на Косову и Метохији. 
Борис Тадић и његов режим су учинили  све што су могли да Косово постане независно. Довољно је прочитати Викиликс депеше и видети како су молили да признање Косова одложе за после избора да не губе гласове. Нису Тадић и Јеремић тражили од Запада да не признају Косово, већ само да сачекају и оставе их на власти. Мењајући са Јеремићем резолуције о КиМ преко ноћи у УН, лагао је Русију и све наше пријатеље који су хтели да нас подрже и још је довео Еулекс смањујући утицај Унмика који је био статусно неутралан, он је 2011. године званично поставио границу између Срба и Срба и сада жели да то тако и остане, да се ништа не промени у корист Срба. 

Оно за шта се залагао за време своје власти жели и данас, независно Косово, али обавезно целовито."

Текст: ПС - Фото: Илустрација