• 21
  • 01

Министар Вулин, који је са директором полиције Владимиром Ребићем обишао Полицијску управу у Kрагујевцу, са начелником управе и руководиоцима разговарао је о резултатима који су остварени у претходном периоду и о мерама које треба предузети како би полиција била још ефикаснија.
 
Министар је истакао да борба против општег криминала, којим су највећим делом грађани погођени мора бити свакодневна и интензивна.
 
„Полиција се мора одлучно супротставити сваком разбојнику, нарко-дилеру, насилнику, најситнијем лопову. Не постоји ситно кривично дело, свако онај ко је нанео зло нашем грађанину, био он и најситнији џепарош, мора бити санкционисан. То је наш посао, да штитимо грађане и очувамо мир и  стабилност“, истакао је министар Вулин.  

 
 

Према његовим речима, борба против организованог криминала је борба за будућност наше земље.
 
„Земља у којој цвета организовани криминал је земља у којој су грађани сиромашни. Србија никада више, као у неким ранијим временима, неће бити земља у којој тајкуни и криминалци имају упориште и заштиту у државним органима. Сви они који су се огрешили о закон, ма ко они били, биће ухапшени и процесуирани“, нагласио је министар Вулин.
 
На састанку су разматрани и услови рада и опремљеност полицијских управа, а министар Вулин је указао да ће МУП наставити улагања у јачање капацитета полиције и развијање савременог система безбедности.
 
По доласку у Полицијску управу Kрагујевац, министар Вулин положио је цвеће на спомен-обележје погинулим припадницима полиције, поручивши да њихова жртва никада неће бити заборављена и да ће држава наставити да брине о њиховим породицама.
 

Текст/ Фото/ Видео: МУП