• 09
  • 10

Он је истакао да ће се у то да ли је све спремно за сутрашњу вежбу уверити на данашњој генералној проби.

Према његовим речима, деценијама нисмо овако нешто радили са бојевом муницијом.

- Некада нисмо имали гуме, гориво, авионе. Захваљујући Војнотехничком споразуму који је постигао председник Вучић са председником Путином ми данас имамо 14 авиона МиГ-29, захваљујући добром стању нашег буџета имамо и гориво и гуме и исправне ваздухоплове, а одувек смо имали изванредне пилоте – истакао је министар Вулин.

Он је нагласио да захваљујући садашњој опремљености војске, припадници Ратног ваздухопловства имају прилику да се увежбавају са бојевом муницијом у својој земљи, што раније није био случај, јер је прошло око 20 година када је МиГ-29 последњи пут испалио ракету ваздух-земља и прошла је читава једна генерација пилота који никада нису испалили ракету и нису пробали бојеву муницију, изузев на полигону у Бугарској једном годишње, или једном у две године.

 

 

На вежби „Садејство 2020“, која почиње на Пештеру сутра у подне, а коју ће преносити Радио-телевизија Србије, министар Вулин истиче да ће грађани моћи да се увере каква је наша војска и колико Србија може да буде сигурна и мирна.

- Ми ћемо сутра извести 3.000 људи на Пештер, више од 40 ваздухоплова, 150 борбених и неборбених возила, много бојеве муниције и наоружања. Ово је порука да имамо модерну, организовану, снажну војску, која је у стању да брине о миру и безбедности свих грађана наше земље и свих Срба, где год они да живе – нагласио је министар Вулин.

Текст/ Фото/ Видео: МОД/ РТС