• 03
  • 03

Министар је у бази београдског Одреда Жандармерије истакао да ова посебна јединица полиције мора увек бити спремна да реагује и пружи јасан одговор и на најмању опасност и ризик који прете да угрозе стабилност и безбедност наше земље и наруши јавни ред и мир.

„Припадници Жандармерије спремни су и способни да изврше свако наређење државног руководства и председника Републике Србије Александра Вучића“, рекао је министар Вулин и додао да ће држава учинити све да им обезбеди још боље услове рада, али и да улагања и бољи услови рада, захтевају више одговорности и рада на подизању борбене готовости.

Министар је прецизирао да ће држава наставити да улаже у материјално-техничко опремање припадника Жандармерије, али и у подмлађивање кадра кроз конкурсе и селекционе обуке, јер само најбољи могу бити припадници ове јединице.

„Грађани од вас очекују максималну посвећеност и рад, знају да сте ту да бринете о њима и њиховој безбедности. То поверење не смемо изиграти“, навео је министар Вулин и нагласио да безбедносни систем Србије никада неће дозволити, што је и показао, да криминалци на нашим улицама и у нашим градовима шетају слободни мислећи да су заштићени.

„Нико не може ни да помисли да може да прети и урушава стабилност Србије. Тај велики посао очувања мира и стабилности ваша је одговорност и привилегија“, поручио је министар припадницима Жандармерије.   

Припадници Жандармерије извели су показну вежбу у којој су приказали вештине и способности у успостављању нарушеног јавног реда и мира.

Текст/ Фото/ Видео: МУП