• 28
  • 10

Контроверзни бизнисмен и милијардер Драгослав Илић, који је осим по свом богатству и раскалашном животу у Јужној Америци познат и по томе што је хапшен због сумње да је као део криминалне групе био умешан у међународни шверц кокаина, напао је новог министра полиције Александра Вулина.

Он је на свом профилу, на друштвеној мрежи Инстаграм објавио неколико фотки којима покушава да извргне руглу министра полиције, председника Србије и институције државе у којој је објављен рат мафији и где следи бескомпромисна борба против организованог криминала.

На истом профилу, Илић редовно објављује и фотографије свог луксузног живота у Јужној Америци и демонстрира своје богатство, за које нико не зна како је стекао, на непримерен и најпримитивнији начин.

 

 

Ко је Драгослав Илић?
Драгослав Илић је пре две године хапшен у Бразилу због сумње да се бави трговином кокаина.

Информацију да је Илић приведен добило је тада и тужилаштво једне европске земље које је сарађивало у овој акцији, а коју је спровела америчка Агенција за борбу против трговине дрогом (ДЕА), писао је Блиц, позивајући се на своје изворе.

Међутим, то није једини пут да је Илић хапшен због сумњи у трговину наркотицима. У Аргентини 2006. године завршио је у затвору након венчања са једном аргентинском мисицом и то због трговине кокаином и прања новца.

Луксузном свадбом са мисицом у једном од најпознатијих хотела у Буенос Ајресу прекршио је правила кућног притвора који је успео да издејствује после скоро две године проведене у затвору у коме се нашао због оптужби да је члан нарко-картела.

Он је тада добио дозволу за скромно црквено венчање, али је свадбом тешком 400.000 евра којој је присуствовало на стотине званица и на којој су певали најпознатији певачи са наше естраде, изнервирао судију који га је затим вратио у затвор.

Хапшењима нема краја
Илић је ухапшен и у априлу 2004. године у акцији "Бели виногради" када је аргентинска полиција запленила пошиљку винских боца намењених европском тржишту у којима је нађен 171 килограм чистог кокаина. Осим Илића, тада је ухапшен и Србин Драган Тршић, као и дванаест припадника међународног нарко-картела, међу којима и Филип Драгић, енглески држављанин. Пошиљка од 171 килограма кокаина, како је тада писао "Блиц", била је намењена нарко-тржишту Шпаније.

Борба против мафије
Нема сумње да је након најаве председника Србије Александра Вучића да ће се држава обрачунати са нарко клановима и мафијом, први удар уследио од људи са друге стране закона.

Текст:АЛО!- Фото: Друштвене мреже- Видео: vulin.rs