• 03
  • 11

Председник Републике Србије Александар Вучић је објавио рат мафији и ми ћемо га водити свакога дана упорно и без компромиса, поручио је министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин који је данас обишао припаднике Управе криминалистичке полиције који су запленили више од 600 килограма сканка и ухапсили девет особа, осумњичених за трговину наркотицима. 

„Рат против мафије се води свакога дана и огроман рад, труд, вредноћа и  посвећеност свих припадника Министарства унутрашњих послова, посебно оних који се боре са овим ужасним отровом наркоманије и продаје дроге, даје резултате“, истакао је Вулин.

Министар је нагласио да је захваљујући њиховом раду и упорности данас са улица склоњено више од 600 килограма опасне дроге сканк и додао да не постоји лака и тешка дрога, већ да су све подједнако опасне, а да су сви криминалци који се баве трговином наркотицима, који убијају нашу децу, убице.

 

 

„Желим да се захвалим овим људима и да искажем огроман понос што су сви они припадници Министарства унутрашњих послова, што су наше улице и наша деца безбеднији и што Србија може да буде мирна и сигурна када има овакве људе и када зна да они свакога дана, минута и секунда дежурају и брину да ово зло не буде на улицама“, рекао је Вулин.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, запленили су око 628 килограма сканка и ухапсили девет особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Осумњичени Д. Ј. (1988), З. Ј. (1986), И. Т. (1989), С. М. (1994), М. П. (1986), М. Ж. (1989), Г. Т. (1983), Б. Т. (1985) и Д. Ђ. (1966), из Аранђеловца, ухапшени су приликом паковања дроге у једном хангару код Аранђеловца.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

Текст/ Фото/ Видео: МУП