• 04
  • 09

- Високо ценимо подршку Кине према решавању статуса Косова и Метохије мирним путем – истакао је министар Вулин и изразио захвалност за чврсту подршку Кине легитимним захтевима Србије за очување територијалног интегритета.
 
Србија са своје стране, нагласио је министар Вулин, чврсто и принципијелно подржава политику „једне Кине“, њен суверенитет и територијални интегритет.

Челично пријатељство Србије и Кине на најбољи начин је потврђено у тешким околностима борбе против корона вируса, када је Кина упутила у Србију врхунски тим стручњака који су много помогли Србији својим искуством и саветима у сузбијању пандемије.
 
- Драгоцена помоћ Кине и у медицинској опреми никада неће бити заборављена, јер је дошла прва и онда кад је најпотребнија, од пријатеља који нас нису заборавили ни онда када су и сами водили битку против опасног а невидљивог непријатеља – рекао је министар Вулин.
 
Генерал Фенгхе је рекао да је Кина победила вирус корона, да већ 20 дана немају ниједан нови случај обољевања од Ковид 19 и да је спремна у сваком тренутку да настави да помаже Србији у ономе што јој је потребно у борби против пандемије.
 
Србија остаје чврсто везана за стратешко партнерство са Кином у жељи да још више јача сарадњу у области одбране, нагласио је министар Вулин.
 
Министри Вулин и Фенгхе сагласни су у оцени да је сарадња у области  одбране интензивна и развијена и да је у сталном порасту, са могућностима за даље унапређење.

Текст/ Фото: МОД