• 03
  • 03

Ministar je u bazi beogradskog Odreda Žandarmerije istakao da ova posebna jedinica policije mora uvek biti spremna da reaguje i pruži jasan odgovor i na najmanju opasnost i rizik koji prete da ugroze stabilnost i bezbednost naše zemlje i naruši javni red i mir.

„Pripadnici Žandarmerije spremni su i sposobni da izvrše svako naređenje državnog rukovodstva i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je ministar Vulin i dodao da će država učiniti sve da im obezbedi još bolje uslove rada, ali i da ulaganja i bolji uslovi rada, zahtevaju više odgovornosti i rada na podizanju borbene gotovosti.

Ministar je precizirao da će država nastaviti da ulaže u materijalno-tehničko opremanje pripadnika Žandarmerije, ali i u podmlađivanje kadra kroz konkurse i selekcione obuke, jer samo najbolji mogu biti pripadnici ove jedinice.

„Građani od vas očekuju maksimalnu posvećenost i rad, znaju da ste tu da brinete o njima i njihovoj bezbednosti. To poverenje ne smemo izigrati“, naveo je ministar Vulin i naglasio da bezbednosni sistem Srbije nikada neće dozvoliti, što je i pokazao, da kriminalci na našim ulicama i u našim gradovima šetaju slobodni misleći da su zaštićeni.

„Niko ne može ni da pomisli da može da preti i urušava stabilnost Srbije. Taj veliki posao očuvanja mira i stabilnosti vaša je odgovornost i privilegija“, poručio je ministar pripadnicima Žandarmerije.   

Pripadnici Žandarmerije izveli su pokaznu vežbu u kojoj su prikazali veštine i sposobnosti u uspostavljanju narušenog javnog reda i mira.

Tekst/ Foto/ Video: MUP