• 28
  • 10

Kontroverzni biznismen i milijarder Dragoslav Ilić, koji je osim po svom bogatstvu i raskalašnom životu u Južnoj Americi poznat i po tome što je hapšen zbog sumnje da je kao deo kriminalne grupe bio umešan u međunarodni šverc kokaina, napao je novog ministra policije Aleksandra Vulina.

On je na svom profilu, na društvenoj mreži Instagram objavio nekoliko fotki kojima pokušava da izvrgne ruglu ministra policije, predsednika Srbije i institucije države u kojoj je objavljen rat mafiji i gde sledi beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala.

Na istom profilu, Ilić redovno objavljuje i fotografije svog luksuznog života u Južnoj Americi i demonstrira svoje bogatstvo, za koje niko ne zna kako je stekao, na neprimeren i najprimitivniji način.

 

 

Ko je Dragoslav Ilić?
Dragoslav Ilić je pre dve godine hapšen u Brazilu zbog sumnje da se bavi trgovinom kokaina.

Informaciju da je Ilić priveden dobilo je tada i tužilaštvo jedne evropske zemlje koje je sarađivalo u ovoj akciji, a koju je sprovela američka Agencija za borbu protiv trgovine drogom (DEA), pisao je Blic, pozivajući se na svoje izvore.

Međutim, to nije jedini put da je Ilić hapšen zbog sumnji u trgovinu narkoticima. U Argentini 2006. godine završio je u zatvoru nakon venčanja sa jednom argentinskom misicom i to zbog trgovine kokainom i pranja novca.

Luksuznom svadbom sa misicom u jednom od najpoznatijih hotela u Buenos Ajresu prekršio je pravila kućnog pritvora koji je uspeo da izdejstvuje posle skoro dve godine provedene u zatvoru u kome se našao zbog optužbi da je član narko-kartela.

On je tada dobio dozvolu za skromno crkveno venčanje, ali je svadbom teškom 400.000 evra kojoj je prisustvovalo na stotine zvanica i na kojoj su pevali najpoznatiji pevači sa naše estrade, iznervirao sudiju koji ga je zatim vratio u zatvor.

Hapšenjima nema kraja
Ilić je uhapšen i u aprilu 2004. godine u akciji "Beli vinogradi" kada je argentinska policija zaplenila pošiljku vinskih boca namenjenih evropskom tržištu u kojima je nađen 171 kilogram čistog kokaina. Osim Ilića, tada je uhapšen i Srbin Dragan Tršić, kao i dvanaest pripadnika međunarodnog narko-kartela, među kojima i Filip Dragić, engleski državljanin. Pošiljka od 171 kilograma kokaina, kako je tada pisao "Blic", bila je namenjena narko-tržištu Španije.

Borba protiv mafije
Nema sumnje da je nakon najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se država obračunati sa narko klanovima i mafijom, prvi udar usledio od ljudi sa druge strane zakona.

Tekst:ALO!- Foto: Društvene mreže- Video: vulin.rs