• 04
  • 09

- Visoko cenimo podršku Kine prema rešavanju statusa Kosova i Metohije mirnim putem – istakao je ministar Vulin i izrazio zahvalnost za čvrstu podršku Kine legitimnim zahtevima Srbije za očuvanje teritorijalnog integriteta.
 
Srbija sa svoje strane, naglasio je ministar Vulin, čvrsto i principijelno podržava politiku „jedne Kine“, njen suverenitet i teritorijalni integritet.

Čelično prijateljstvo Srbije i Kine na najbolji način je potvrđeno u teškim okolnostima borbe protiv korona virusa, kada je Kina uputila u Srbiju vrhunski tim stručnjaka koji su mnogo pomogli Srbiji svojim iskustvom i savetima u suzbijanju pandemije.
 
- Dragocena pomoć Kine i u medicinskoj opremi nikada neće biti zaboravljena, jer je došla prva i onda kad je najpotrebnija, od prijatelja koji nas nisu zaboravili ni onda kada su i sami vodili bitku protiv opasnog a nevidljivog neprijatelja – rekao je ministar Vulin.
 
General Fenghe je rekao da je Kina pobedila virus korona, da već 20 dana nemaju nijedan novi slučaj oboljevanja od Kovid 19 i da je spremna u svakom trenutku da nastavi da pomaže Srbiji u onome što joj je potrebno u borbi protiv pandemije.
 
Srbija ostaje čvrsto vezana za strateško partnerstvo sa Kinom u želji da još više jača saradnju u oblasti odbrane, naglasio je ministar Vulin.
 
Ministri Vulin i Fenghe saglasni su u oceni da je saradnja u oblasti  odbrane intenzivna i razvijena i da je u stalnom porastu, sa mogućnostima za dalje unapređenje.

Tekst/ Foto: MOD