Лавров упозорио Блинкена: Ако Америка буде игнорисала руске предлоге уследиће најозбиљније последице

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров поручио је америчком државном секретару Ентонију Блинкену на састанку да ће даље игнорисање руских захтева о безбедносним гаранцијама резултирати најозбиљнијим последицама, наводи се на сајту Министарства спољних послова Русије.

Блинкен и Лавров - Фото: СПУТНИК/ Павел Бедняков
Блинкен и Лавров - Фото: СПУТНИК/ Павел Бедняков

„Блинкену је саопштено да ће даље игнорисање легитимних забринутости Русије, повезаних пре свега са војном окупацијом територије Украјине од стране САД и њихових НАТО савезника у контексту масовног распоређивања снага и средстава Алијансе у близини наших граница имати најозбиљније последице“, наводи се у саопштењу руског Министарства.

Москва поручује да се то може избећи ако Вашингтон позитивно одреагује на руске нацрте споразума о безбедносним гаранцијама.
„Очекујемо да следеће седмице добијемо од америчке стране писану реакцију (на гаранције) по тачкама“, прецизирано је у објави.

Подсетимо, састанак Лаврова и Блинкена одржан је данас у Женеви. Шеф руске дипломатије је рекао да је разговор био користан и отворен, док је амерички државни секретар обећао да ће следеће седмице пружити писани одговор на руске предлоге о безбедносним гаранцијама.

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст/ Фото: СПУТНИК/ Павел Бедняков | 21.01.2022.


Најновије